Select Page

Meer verkeersveiligheid in de Jozef Verbovenlei

Meer verkeersveiligheid in de Jozef Verbovenlei

Naar aanleiding van een interpellatie van Groen Deurne op de districtsraad gaat het districtscollege de mogelijkheid onderzoeken om de Jozef Verbovenlei in Deurne-Zuid visueel te versmallen door de huidige middenberm af te schaffen en een nieuwe belijning aan te brengen. Deze maatregel zal leiden tot lagere snelheden van gemotoriseerd verkeer op deze drukke baan, waar er veel passage is van schoolgaande kinderen te voet of met de fiets.

Het districtsbestuur had drie jaar geleden al na een voorstel van Groen Deurne en de Fietsersbond beslist om de brede middenberm van de Jozef Verbovenlei te verwijderen, de straat te versmallen en de parkeerplaatsen te verbreden om te vermijden dat auto’s met hun neus tot op het fietspad parkeren.

“Sindsdien hebben we meermaals naar de plannen gevraagd…Eerst was er corona, daarna geen tekencapaciteit en recent hoorden we dat de brandweer een negatief advies had gegeven. Maar dat kwam omdat het district had gevraagd om van langsparkeren naar dwarsparkeren te gaan. Wat we voorstellen is praktischer: breng een nieuwe belijning van de middenstrook aan, zoals op de Arthur Matthyslaan in Borgerhout”, zegt raadslid Giuliana Chirinos Saavedra (Groen).

“Ons voorstel werd positief onthaald door Freddy Lorent (O-VLD), schepen van publieke ruimte. Hierdoor zou de verkeersveiligheid in de Jozef Verbovenlei toch verbeterd kunnen worden tijdens deze legislatuur”, besluit Chirinos Saavedra: “Ik heb ook voorgesteld om de brandweer uit te nodigen op een volgende raadscommissie.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)