Select Page

Vasten 2021

Vasten 2021

Vandaag begint voor Christenen over de hele wereld de Vasten, ook Veertigdagentijd genoemd. Het is een periode van onthouding en inkeer.

Vasten is je een tijdlang onthouden van het gebruik van bepaalde dingen. Het kan gaan om eten en drinken zoals vlees of alcohol of suiker, maar tegenwoordig ook om andere dingen, bijvoorbeeld je auto minder of niet gebruiken, de computer of iPhone uit laten staan. Een goede manier van vasten probeert een aantal dingen te bereiken: een betere omgang met jezelf, met medemensen, met het milieu en de gehele wereld en met het Goddelijke. Voor gelovigen begint de Vasten met Aswoensdag, de dag waarop ze een kruisje krijgen als een herinnering dat het leven vergankelijk is, niet meer dan stof en as, en dat een mens dus zijn plaats moet kennen. Dat askruisje is een ritueel dat ver in de tijd teruggaat. De Vastenperiode eindigt met Pasen.

Wij wensen iedereen die deze dagen gebruikt om minder of geen vlees te eten, om minder of geen alcohol te drinken, om minder of geen snoep te eten, … wilskracht om het vol te houden. En wie er een tijd van inkeer van maakt, wensen we een sterke (spirituele) ervaring.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)