Select Page

Supermarkt Peeters-Govers maakt plaats voor wooneenheden

Supermarkt Peeters-Govers maakt plaats voor wooneenheden

De voormalige supermarkt Peeters-Govers op de Herentalsebaan gaat tegen de vlakte. In de plaats ervan verrijzen weldra wooneenheden.

Supermarkt Peeters-Govers in Deurne sloot in 2015 voorgoed de deuren. Sindsdien staat het pand leeg. Er circuleerde wel regelmatig geruchten over een nieuwe bestemming, maar steeds weer bleek dit op niets uit te lopen. Voormalig bedrijfsleider Jan Peeters had bij de vernieuwde aanleg van de Herentalsebaan nog gezinspeeld  dat er gesprekken waren met stad en ontwikkelaars en dat het de bedoeling was om te gaan voor een gemengde bestemming, met woningen aan de kant van de Boterlaarbaan en een handelsbestemming op de Herentalsebaan.

Nu hangt er een gele plakkaat ‘bekendmaking openbaar onderzoek over een aanvraag van omgevingsvergunning’. De nv ABRIC uit Haacht wil de bestaande bebouwing slopen en twee appartementsblokken met 22 en 23 woongelegenheden en zes eengezinswoningen bouwen. Firma ABRIC is een bouwonderneming gespecialiseerd in woningen en appartementen, gaande van casco tot volledige afwerking sleutel op de deur. Bart Van der Paal van de firma ABRIC licht een tip van de sluier op: “De appartementen hier komen aan de Herentalsebaan en de Boterlaarbaan. Het zal een mix worden van twee- en drieslaapkamerappartementen. De eengezinswoningen komen in het midden. Er worden geen winkels voorzien.”

Peeters-Govers is franchisenemer voor Albert Heijn geworden en opende in 2019 een AH-supermarkt wat verderop de Herentalsebaan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)