Select Page

Borgerhout was even een district in Rio de Janeiro

Borgerhout was even een district in Rio de Janeiro

Gisteren had op de Turnhoutsebaan in Borgerhout Borgerrio plaats. De hoogmis voor het samenleven in diversiteit.

Het was over de koppen lopen, gisteren op de Turnhoutsebaan waar het festival Borgerrio plaats vond. Voor wie de vorige twaalf edities zou hebben gemist, Borgerrio is een wereldse braderij, een zuiderse parade, drie podia, een speel- en sportparadijs voor kinderen, een rommelmarkt en een Low Tech Festival. Die parade spreekt tot de verbeelding, met dansers en danseressen uit verschillende landen. Vooral de sambadanseressen, zo weggeplukt uit Copacabana in Rio de Janairo, zuigen alle aandacht naar zich toe. En voor een nieuwsblog als Gazet van Deurne is het een mogelijkheid om ook eens in de stijl van een Engels tabloid een ‘page three girl’ te tonen.

En heerste gisteren in het buurdistrict een echte Zuiderse sfeer en een positieve ‘vibe’. Opgemerkte gasten naast de Sambadanseressen waren de Koninklijke tamboers uit Burundi met hun grote trommels. Tot laat overheerste op de baan de geur van geroosterde sardines.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)