Select Page

Deelfietsensysteem Velo slaat tilt door winterweer

Deelfietsensysteem Velo slaat tilt door winterweer

Dat het winterweer ook voor veel ongemak kan zorgen, mocht Erik Biesemans ondervinden toen hij gisteren een deelfiets van het Velo-netwerk wilde gebruiken. De fietsen zaten vastgevroren. Waardoor ook het humeur van Biesemans een aantal graden zakte.

Erik Biesemans: “Nota bene op een dag waarop Velo Antwerpen reclame maakte om met de fiets naar de ‘zondag = koopdag’ in Antwerpen te komen, lukten zij er niet in om de betalende klanten de service te bieden die minimaal wordt verondersteld.” Biesemans, die geen eigen fiets heeft en afhankelijk is van het deelsysteem, legt het probleem uit: “Telkens als de temperatuur onder de nul graden zakt, en zeker als ’t ook nog vochtig is, dan is het onmogelijk om zo’n rooie fiets te pakken. Alles zit vastgevroren. En telefoneren heeft ook geen zin, daar wordt ook niet opgepakt. Als je, braaf, je telefoonnummer doorgeeft, zal iemand je binnen 24 uur terugbellen. Terwijl ik echt wel ergens heen moest.”

Ondertussen is het probleem doorgedrongen bij Velo, want op hun webstek staat volgend bericht: “Door de opeenvolging van regen, smeltende sneeuw en vorst ondervinden we moeilijkheden om onze stations ijsvrij te houden. Daardoor is het vaak moeilijk een fiets te ontlenen of terug te plaatsen. We zijn jullie dankbaar voor jullie meldingen via app/telefoon! We vinden het heel vervelend dat we niet iedereen een Velo kunnen toewijzen en raden aan om te voet te gaan of met het openbaar vervoer.” De hinder zal volgens Velo nog wel even zal aanhouden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Jan S.

    Mij hebben ze althans heel goed verder geholpen… dat het sneeuwt en dat de sneeuw zo hard aanvriest dat mijn fiets niet loskomt, tja…. daar kunnen ze niet direct veel aan doen he… altijd al heel tevreden geweest over de stadsvelokes en hun service…

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)