Select Page

Nieuwe havenkraan verhuist over het water

Nieuwe havenkraan verhuist over het water

Begin mei kreeg Gosselin Logistics een nieuwe kraan voor de container terminal. De hijskraan werd geleverd als bouwpakket. Ze is nu klaar en kan de plaats van de oude kraan innemen.

Morgen zal Gosselin Logistics de kraan over het water naar haar nieuwe plaats verhuizen. VICTROL – Heavy & RORO Pontons leveren een ponton aan om beide kranen te vervoeren. Gosselin verwacht dat deze position switch met de oude kraan de hele dag in beslag zal nemen en gaat ’s ochtends al vroeg van start.

De stalen reus werd op 3 mei in stukken via de binnenvaart geleverd. Sindsdien heeft Gosselin Logistics samen met specialisten van Konecranes Germany en Sarens onafgebroken gewerkt om de nieuwe kraan te assembleren. Na enkele dagen van testen met containers en het liften van andere ballasten werd de kraan goedgekeurd voor gebruik. De video van de opbouw van de havenkraan kan je op het YouTube kanaal van Gosselin bekijken.

 De nieuwe Konecranes Gottwald model 5 kraan heeft een radius van 51 meter en zal worden ingezet voor containers en breakbulk cargo. De kraan heeft een maximum capaciteit van 125 ton en is geschikt voor de heavy lifts. De aankoop van deze kraan past in de verbreding van het Albertkanaal en de uitbreiding van de kaaimuur van Gosselin. “We zetten in op de binnenvaart en op multimodale oplossingen om de druk op onze wegen te verlichten en zekerheid te bieden aan onze klanten. Het aantal behandelde containers blijft immers stijgen,” aldus Marc Smet, CEO van Gosselin Group.

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Sunny
06:4520:38 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 83%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)