Select Page

Kledingscontainers worden leeggehaald met hulp van kinderen

Kledingscontainers worden leeggehaald met hulp van kinderen

De kledingscontainers aan de winkel Pronti op de Ter Heydelaan zorgen voor overlast.

Aan de winkel Pronti, achter de Delhaize aan de Ter Heydelaan staan zes kledingscontainers van het ‘Vlaams Inzamelcentrum textiel’. Mensen kunnen hier hun oude kleren naartoe brengen. Maar de containers zijn een bron van ergernis voor de omwonenden. Want de kleren worden op onrechtmatige wijze uit de metalen bakken opgevist. Wat goed is wordt meegenomen, wat slecht is blijft ter plekke op de grond liggen. Een buur heeft nu stiekem een foto genomen waarop te zien is dat kinderen worden ingezet bij het leeghalen van de bakken. Buurman François Verstraelen brengt het verhaal: “De kinderen worden in de containers gezet. Ze gooien de kleren eruit en worden daarna door de begeleidende volwassenen uit de metalen bakken gehesen.”

François – Swake – Verstraelen heeft de stad al tot in de treure over dit probleem ingelicht. Verstraelen: “Ik vul al twee jaren wekelijks een of meerdere meldingskaarten in. Ik heb onlangs nog eens contact opgenomen met districtsburgemeester Tjerk Sekeris, het district Deurne en Stadsmakers. De districtsburgemeester heeft op zijn beurt de zaak aangekaart bij het college van burgemeester en schepenen op stadsniveau.” Een probleem is dat de bakken op prive-grond staan. De geëngageerde buurtbewoner weet ook dat er vorig jaar ratten in de kledingscontainers zaten. Verstraelen: “Dit kwam omdat sommige mensen afval dumpen in de containers en er zelfs voedselresten in kieperen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 19km/h NNW
Humidity: 82%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)