Select Page

Actie voor het stadhuis: doe Deurne dicht

Actie voor het stadhuis: doe Deurne dicht

Een twintigtal actievoerders van ‘Doe Deurne Dicht’ en ‘Extinction Rebellion’ riepen vanavond voor het stadhuis op om de luchthaven van Deurne te sluiten.

Gekleed in een wit pak en zonder een woord te zeggen stonden de actievoerders voor de ingang van het stadhuis waar de gemeenteraadsleden aankwamen voor de gemeenteraadszitting. Ze droegen gele borden met daarop geschreven: ‘Bezwaar’. De borden verwijzen naar de borden van de ‘bekendmaking openbaar onderzoek omgevingsvergunning’ voor de luchthaven. Dit onderzoek loopt tot 22 maart. Mensen kunnen bezwaar aantekenen.

Marie De Coster, woordvoerster van Doe Deurne Dicht, gaf meer uitleg: “Onze boodschap is dubbel. We willen de luchthaven weg en in de plaats daarvan de ruimte weer aan de mensen geven. Maar vanavond willen wij ook de voltallige gemeenteraad oproepen om die vergunning te weigeren. De luchthaven vraagt trouwens een eeuwigdurende vergunning en dat mag zeker niet. Uit het MER (milieu effecten rapport) blijkt dat de vliegbewegingen zullen toenemen.”

De woordvoerster wijst erop dat de Vlaamse regering een kleine twee jaar geleden een  maatschappelijke kosten-batenanalyse liet uitvoeren. Daaruit bleek dat de luchthaven van Deurne beter zou worden gesloten. Indien men toch zou openhouden zou de luchthaven moeten groeien en zou het aantal passagiers en het vliegverkeer verveelvoudigen. Met alle gevolgen voor de buurt van dien. En over de belofte van de luchthaven om te verduurzamen had ze een korte reactie: “Greenwashing.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)