Select Page

Oud-voorzitter cultuurraad is overleden

Oud-voorzitter cultuurraad is overleden

Op 25 november is Juul Stryckers overleden. Stryckers heeft zijn bijdrage geleverd aan het culturele gebeuren in Deurne.

Juul Stryckers was geboren in Deurne en heeft er, op zijn kinderjaren na, ook altijd gewoond. Zijn oude dag bracht hij door in Woonzorgcentrum Cocoon. De overledene heeft zijn stempel gedrukt op het cultuurbeleid van dit district. Stryckers was een liefhebber van renaissance- en barokmuziek. Hij was oprichter van het Phalesius Consort, een familie-ensemble dat uitgroeide tot een gezelschap van semiprofessioneel niveau. Daarnaast was hij dirigent van de cantorij Sint-Jozef. Stryckers was ook jarenlang voorzitter van de cultuurraad. Onder zijn bezieling ontstond het Antwerpse koorfestival. Ook is Deurne toen begonnen met een 11 juliviering. Stryckers was fier dat hij in het kader van Antwerpen Culturele hoofdstad in het museum Plantin-Moretus een oude Antwerpse mis vanonder het stof heeft gehaald. Eveneens op de herdenking van de 100ste geboorteverjaardag van Jef Van Hoof was hij trots. In een gesprek van enkele jaren terug vertelde hij: “Ik heb mensen van alle gezindheden bij elkaar gebracht. Ik heb veel ten goede zien veranderen. Mij hoor je geen kwaad woord over Deurne zeggen.”

Juul Stryckers was geboren in 1927. Hij werd 92 jaar.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)