Select Page

Februari zonder supermarkt

Februari zonder supermarkt

Een actie uit Zwitserland is overgewaaid naar hier. Het doel is om een maand lang zo weinig mogelijk in de supermarkt te kopen maar wel bij lokale handelaars.

‘Februari zonder supermarkt’, toegegeven, in het Frans bekt het beter: ‘Février sans supermarché’. Het initiatief is gelanceerd door de Zwitserse vereniging ‘En Vert et Contre Tout’. Met deze challenge wil het mensen aansporen om hun inkopen een maand lang niet in de supermarkt maar wel bij lokale handelaars te doen. Het gaat volgens de oprichters niet om een boycot. De focus ligt erop de lokale handel te stimuleren. Er zijn geen specifieke regels omdat de organisatie beseft dat het niet altijd mogelijk is alternatieven voor de supermarkt te vinden. Daarom moedigen ze consumenten aan om simpelweg waar het mogelijk is, lokaal te winkelen.

Boeren & Buren, organisator van de buurderijen, vindt haar waarden perfect terug in deze actie. Medewerker Wannes De Jonghe geeft meer uitleg: “Wij hebben de Zwitsers gecontacteerd om deze actie mee te ondersteunen en wij sporen alle Buren van de buurderijen aan om mee te doen. Om onze Buren te tonen dat het niet moeilijk is om lokaal en seizoensgebonden te eten. Ze verkleinen zo hun ecologische voetafdruk en geven ambachtelijke handelaars de waardering die ze verdienen.” Om de actie kracht bij te zetten, verloot Boeren & Buren tien waardebonnen van € 50 onder de buren die minimaal driemaal in februari bij een buurderij aankopen. En de twee buurderijen in Deurne verloten bovenop nog eens een gevulde Boeren&Burentas.

Buurderij Cinema Rix: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/8128

Buurderij Gitschotelhof: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/7705

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 21km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 0

(advertenties)