Select Page

Red de grote linde in Deurne Expo

Red de grote linde in Deurne Expo

Nina Aerts heeft een onlinepetitie opgestart tegen het kappen van de monumentale oude linde die op het terrein van de sociale woonblokken aan de Frank Craeybecxklaan in Deurne Expo staat.

“De boom zal worden gekapt om plaats te maken voor nieuwe woonblokken. We vinden het onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat met deze waardevolle boom geen rekening werd gehouden bij het opmaken van de plannen, en dat hiervoor zonder meer een kapvergunning is verstrekt.” aldus Nina Aerts. Zij vindt het argument dat nieuw groen zal worden aangeplant irrelevant omdat een schriel boompje geen waardige vervanging is voor een boom die er een mensenleven over heeft gedaan om uit te groeien tot zijn indrukwekkend formaat. Ook de opmerking dat het maar om één boom gaat snijdt geen hout omdat er systematisch grote bomen worden geveld. Terwijl een grote boom meer dan ooit essentieel is nu het in onze streken alsmaar warmer en droger wordt.

De petitie vraagt in de eerste plaats om deze linde niet te laten kappen, en samen met de architect een alternatief te vinden voor de geplande bouw, waarin deze boom een plaats heeft. De petitie vraagt ook om in de toekomst in Vlaanderen geen kapvergunningen meer af te leveren voor monumentale bomen. Nina Aerts wijst erop dat in Nederland het ‘Landelijk Register van Monumentale Bomen’ bestaat. Bomen die op deze lijst staan kunnen niet worden gekapt. Aerts: “We vragen dat in Vlaanderen eveneens zo’n lijst wordt aangelegd om ook hier waardevolle bomen te beschermen.”

Petitie: http://chng.it/VWjJ9w4j

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)