Select Page

Te hoge verkeersdichtheid in de Cruyslei

Te hoge verkeersdichtheid in de Cruyslei

Gazet van Deurne kreeg van Piet Noppen, een bewoner van de Cruyslei een reactie op de “eenzijdig en onvolledige informatie / fake news in uw Gazet over de tramlus in onze buurt.”

Noppen stelt dat het zeer drukke tramverkeer in de Cruyslei leidt tot geluidproblemen en trillingen met woningschade tot gevolg. Verder schrijft hij dat telkens er verzet werd aangetekend op een voorstel van De Lijn over de aanleg van een nieuwe keerlus aan de Sint Jozefkerk, telkens een tegenvoorstel werd uitgewerkt. De hele procedure is volgens de briefschrijver tot nu toe door alle partijen besproken, iedereen heeft dus volgens Noppen zijn inspraak en overleg gehad. Piet Noppen heeft dan ook een brief geschreven die hij bij zijn buren is gaan bussen.

Buurman Erik De Zeeuw heeft die brief gelezen en bevestigt het probleem van de hoge verkeersdichtheid van deze straat. De Cruyslei wordt volgens hem te vaak gebruikt als ‘short cut’. Hij ziet in een nieuwe aanleg van de Boekenberglei een kans om de verkeersveiligheid in de ruimere buurt te verhogen. Hij hoopt dat de discussie over de plannen over de keerlus op een rationele wijze in plaats van op een emotionele manier zal worden gevoerd. En hij vraagt om een evenredige verdeling van lusten en lasten.

Nawoord:

Mijnheer Noppen reageert in zijn schrijven op een artikel ‘Rode linten om de bomen, zwarte vlaggen op de markt’ van 26 november ll. Dit is een verslag van een actie tegen de aanleg van de keerlus aan de Sint Jozefkerk, gevoerd door buurtbewoners en marktkramers, en geen opinieartikel.

Op de raadscommissie en districtsraad van Borgerhout van maandag 18 januari ll. met als thema de keerlus Gitschotellei-Drakenhoflaan-Boekenberglei-Cruyslei, zei vervoersregiomanager van De Lijn, Stefan Van den Abbeele, dat De Lijn een intern onderzoek heeft uitgevoerd. Een studiebureau heeft de situatie op de Cruyslei onderzocht. De geluidsoverlast valt ruim binnen de normen en ook de trillingen buitenhuis vallen binnen de normen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)