Select Page

Een nieuw kleedje voor Frank Craeybeckxlaan en Te Couwelaarlei

Een nieuw kleedje voor Frank Craeybeckxlaan en Te Couwelaarlei

Tijdens de voorbije zitting van de districtsraad stond het vernieuwde ontwerp voor Frank Craeybeckxlaan en Te Couwelaarlei op de agenda.

Het is al een oude droom van het district Deurne om de Frank Craeybeckxlaan opnieuw als een lokale straat met minder doorgaand verkeer aan te leggen. Doorgaand verkeer zou langs de Lakborslei kunnen rijden. Met een plek dat het kloppend hart van Deurne zou kunnen worden. Daarbij heeft het district drie ambities voor ogen: het winkelgebied versterken, de verkeerssituatie en -veiligheid verbeteren en de ontmoetings- en verblijfsruimte vergroten. De voorbije jaren heeft het district een voorlopige opstelling uitgevoerd. Daarna konden bewoners, handelaars en passanten uit dit gebied hun bevindingen weergeven. En in de zomer had dan met de bewoners en handelaars van de buurt een participatiemoment plaats. Het ontwerpteam kon daarna met al deze opmerkingen aan de slag. 

Tijdens de voorbije bijeenkomst van de districtsraad werd een eerste concept voorgelegd. Het ontwerpteam stelt voor dat de Frank Craeybeckxlaan een plein krijgen aan de kant van het Atheneum van Deurne. Daar kunnen activiteiten plaatsvinden en kunnen eventueel terrassen een plek krijgen. De rijbaan zou dan aan de kant van supermark Lidl worden gelegd. En er komt een fietspad. De parkeerplaatsen die hierbij verloren gaan zouden worden opgevangen door ondergrondse parkeergelegenheden in een aantal recente of toekomstige nieuwe gebouwen.

Niet elke partij was even enthousiast over het nieuwe ontwerp. Het Vlaams Belang bleef op de spijker van de verdwijnende parkeerplaatsen kloppen. En de partij Groen zag conflicten tussen verkeersgebruikers. Groen miste een verkeerscirculatieplan. En bovendien betreurde de partij dat in het voorstel dat op tafel lag in de te Couwerlaarlei een aantal waardevolle bomen zou sneuvelen. Het voorstel werd uiteindelijk aangenomen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)