Select Page

Nieuwe politievoertuigen zijn zichtbaarder

Nieuwe politievoertuigen zijn zichtbaarder

De Antwerpse politie heeft 40 nieuwe politievoertuigen aangekocht. Om de zichtbaarheid te verhogen wordt het ‘Battenburgpatroon’ geïntegreerd in het gekende uitzicht van politievoertuigen. Zo zijn ze zowel bij daglicht als ’s nachts opvallender en meer zichtbaar door de sterk reflecterende vlakken.

De Battenburgmarkering is een patroon van opvallend gekleurde vlakken die aangebracht worden op hulpverleningsvoertuigen. In verschillende Europese landen, Australië en Nieuw-Zeeland wordt het patroon al langer toegepast. In ons land worden de nieuwe ziekenwagens er ook al door gekenmerkt. Binnen het Belgische politielandschap is het nieuw. Door gebruik te maken van de opvallende bestickering, zijn de politievoertuigen zowel ’s nachts als overdag beter zichtbaar. Zo kan iedereen de wagens beter onderscheiden van andere auto’s en vallen ze nog meer op in het donker.

De eerste nieuwe politievoertuigen zijn voor de afdeling noodhulp. Dat zijn de interventieploegen die onder meer de dringende 101-oproepen behartigen. Nog dit voorjaar zullen de eerste politiewagens met de nieuwe, beter zichtbare bestickering in het straatbeeld te zien zijn. Daarna zullen ook de andere voertuigen van Politiezone Antwerpen onder handen worden genomen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)