Select Page

Speciaal corona-aanbod in buurt Gallifortlei

Speciaal corona-aanbod in buurt Gallifortlei

In moeilijke tijden zie je hoe solidariteit tussen mensen groeit. Zelfs over de grenzen heen.

In de buurt van de Gallifortlei doet Herman De Greve een aanbod voor mensen die omwille van gezondheidsproblemen hulp nodig hebben. De Greve: “Ik werk volgende week van thuis uit. Dat geeft mij iets meer tijdsruimte. ’s Morgens moet ik onze eigen hond Ruby uitlaten. Tussen 6 en 8u kan ik bijgevolg ook met de hond van iemand die het zelf niet kan, gaan wandelen. En ’s avonds kan ik vanaf 16u45 naar de winkel of de apotheek gaan.” Herman De Greve doet dit graag gratis en voor niets. Maar omdat hij ook nog een goed doel wil steunen, heeft hij een voorstel: “Als je dan toch een centje wil geven, gaat dat naar mijn vriend Ronald Mutabazi die 10.000 bomen zal planten met leerlingen in Mubende in Oeganda.”

Ronald Mutabazi is een jonge milieuheld uit Oeganda. Hij besloot in 2013 klimaatactivist te worden, nadat hij de gevolgen van de klimaatsveranderingen zoals langdurige droogte en overstromingen, bij de boeren in zijn gemeenschap had waargenomen. Als jonge vader heeft hij de ambitie om zijn 5-jarige dochter en alle kinderen van zijn gemeenschap een welvarende en groene toekomst te geven.

Wie Herman De Greve wil bereiken kan dat met een PM via Facebook.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)