Select Page

Een nieuwe brug over het Groot Schijn

Een nieuwe brug over het Groot Schijn

De aanleg van Park Groot Schijn is op kruissnelheid gekomen. Wandelaars, fietsers en sportievelingen kunnen al volop genieten van de open, groene ruimte. Een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over het Groot Schijn maakt een directe verbinding mogelijk van uit het noordelijk deel van het park naar het speelbos.

Park Groot Schijn legt in het hele gebied ‘kamers’ vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. De kamers worden met elkaar verbonden door ‘groene voegen’ waarin wandelpaden, wadi’s, zit- en ligplaatsen en de natuur een plek vinden. Met de goedkeuring van de omgevingsvergunning kan de bouw van de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug brug over het Groot Schijn in het voorjaar van 2021 van start gaan. Tijdens de tweede parkaanleg is het pad richting speelbos reeds aangelegd, met de brug wordt het speelbos nu ook met de rest van het park verbonden. Tegen de zomer zal de brug klaar zijn voor de eerste gebruikers.

Tjerk Sekeris (N-VA), districtsburgemeester is tevreden: “Met deze nieuwe brug kan iedereen op een makkelijke en veilige manier het speelbos bereiken. De brug krijgt hetzelfde uitzicht als de bruggen in het zuidelijke deel van Park Groot Schijn, het deel waar de volkstuintjes zich bevinden. De brug, zo’n 15 meter lang en 3 meter breed, wordt uitgevoerd in beton en voorzien van  een cortenstalen borstwering. Zo komt het einde van de aanleg van het park dichter bij. Het nieuwe park zal helemaal klaar zijn in 2022.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)