Select Page

Bloemen plukken in de natuur is roofbouw

Bloemen plukken in de natuur is roofbouw

In het Boekenbergpark zijn er regelmatig bezoekers die planten ‘oogsten’ of bloemen plukken. En dat is niet naar de zin van Juul Slembrouck, lid van de werkgroep Domein Boekenberg.

“Tapijten voorjaarsbloemen in openbare domeinen zijn zeldzaam. Het domein Boekenberg is echter bekend om  zijn voorjaarsflora en telt meerdere van die soort planten, waaronder de daslook  echt spectaculair is. In het stedelijk milieu was het voorkomen ervan een reden om Boekenberg als landschap te beschermen. Toch zijn er mensen, die het wonder van de lente voorbij laten gaan. Ze gaan liever met een schaar naar het park om die lentewonderen weg te plukken.” reageert Slembrouck verstoord. Volgens de groene voorvechter van het eerste uur kan het niet dat mensen zomaar gaan plukken in parken en groendomeinen. Hij gruwelt van hobbyisten die mos meenemen om zogenaamde moslandschappen te maken omdat mos eerder traag aangroeit.

Ook in het Rivierenhof kennen ze dit probleem. Twee weken geleden stond in de Citta, de bijlage van Gazet van Antwerpen, een artikel ‘Hobbyhoppen in eigen keuken’. Twee jonge vrouwen verkopen do-it-yourself-pakketten. Een ervan heet ‘Herbarium’ waarbij de koper een kunstwerk met gedroogde bloemen maakt. Het materiaal wordt geleverd maar de bloemen moet je zelf plukken. In het artikel werd daarvoor verwezen naar het Rivierenhof. “Mag niet” zegt communicatieverantwoordelijke Anouche De Keyzer: “In het parkreglement staat dat het verboden is om bloemen, vruchten, zwammen of fruit te plukken.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)