Select Page

IJsbaan Ruggeveld ontruimd na stabiliteitsproblemen

IJsbaan Ruggeveld ontruimd na stabiliteitsproblemen

Wat gisteravond een prachtige gala-avond voor kunstschaatsclub AKR moest worden, werd een zware tegenslag.

In de ijsbaan Ruggeveld zou gisteravond de gala-avond ‘Alice in Winterland’ van de Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld, kortweg AKR, doorgaan. Het ijsgala zou een van de hoogtepunten van het jaar worden met in mooie kleren uitgedoste schaatsers. In een prachtig decor. Maar nog voor de avond van start kon gaan, merkten de aanwezigen dat er een probleem was met het dak. De opgetrommelde brandweer constateerde dat er een probleem was met een dakspant waardoor de stabiliteit van het dak in gedrang kwam. De stadsingenieur oordeelde dat, ondanks er geen onmiddellijk instortingsgevaar was, het gebouw voorlopig dicht moet blijven. Het gala werd dan ook afgelast. De ruim 150 aanwezigen konden wel terecht in de kantine van de voetbalclubs rondom. Hoelang de ijsbaan gesloten zal blijven is niet duidelijk.

Dit nieuws is ook een lelijke streep door de rekening van ijshockeyclub Antwerp Phantoms die in de schaatsbaan Ruggeveld hun thuishaven heeft. De club heeft ook nog enkele events op de kalender staan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)