Select Page

Tirinusstraat wordt definitief een schoolstraat

Tirinusstraat wordt definitief een schoolstraat

Om de schoolomgeving van vrije basisschool Sint-Rumoldus in Deurne veiliger te maken werd op 17 april 2023 een proefopstelling van een schoolstraat ingevoerd. Daarnaast werd de rijrichting van de Louis van Craenstraat omgedraaid. Deze maatregelen worden nu, na een positieve evaluatie, blijvend ingevoerd, waardoor de Tirinusstraat een definitieve schoolstraat wordt.

Met deze ingreep willen stad en district Deurne de verkeersveiligheid aan de Sint-Rumoldusschool verbeteren, met name bij aanvang en afronding van de schooldag.

​Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en einde van de schooldag een (deel van de) straat tijdelijk af. Voetgangers, steppers en fietsers krijgen voorrang én gemotoriseerd verkeer wordt geweerd. In de Tirinusstraat in Deurne werd een vaste slagboom geplaatst, waarmee de toegang tot de straat beperkt wordt.

Volgens stadsschepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA) zijn er in de stad 44 actieve schoolstraten, waarvan 36 definitief. In district Deurne gaat het om 6 schoolstraten, waarvan 1 op proef. >En districtsburgemeester Tjerk Sekeris voegt er aan toe: “Het district wil verder gaan op het ingeslagen pad en elke straat waar een school is omtoveren in een schoolstraat.”

Scholen kunnen een schoolstraat aanvragen via www.antwerpen.be/schoolstraten   

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)