Select Page

Twee wandelingen tonen de natuur van Deurne

Twee wandelingen tonen de natuur van Deurne

Corona heeft al veel plannen gedwarsboomd en het hele sociale leven overhoop gegooid. Wat nog rest, is wandelen. Alhoewel ook hier niet alles altijd van een leien dakje loopt.

Zo zag Wandelclub WSV club 76 haar jaarlijkse wandeling, gepland op zondag 10 januari, in het water vallen. Natuurgids Ludwig Van den Eynde had twee wandelroutes van 6 km uitgewerkt die grotendeels door de natuur ten oosten van Deurne liepen. Bremweide en Park Groot Schijn waren de rode draad. Maar nu heeft de wandelclub beslist om de twee wandelingen toch te bewegwijzeren opdat iedereen die wil, de wandeling(en) in eigen bubbel kan afleggen. Beide routes kunnen worden gecombineerd tot een langere wandeling.

Natuurgids Ludwig Van den Eynde vertrouwt ons nog snel toe: “Je ontdekt de nieuwe tribune van de Great Old, het nieuwe zwembad in Deurne, de prachtige Schijnvallei, de kastelen Ertbrugge en Zwarte Arend, de ‘Boze dreef’. En er zijn nog altijd zwammen te bewonderen. Gisteren heb ik nog fluweelpootjes, geweizwammen, elfenbankjes en roodbruine schijnridder gezien.”

De wandelingen starten op de hoek van de Schotensesteenweg en de Ertbruggelaan. De bewegwijzering blijft hangen tot 30 januari.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)