Select Page

71% minder passagiers voor de luchthaven

71% minder passagiers voor de luchthaven

Luchthaven Antwerpen ontving vorig jaar 71,3% minder passagiers. In totaal reisden 88.036 passagiers via de luchthaven tegenover 306.330 in 2019.

2020 begon veelbelovend voor de luchthaven van Antwerpen. Antwerp Airport deed het met bijna 40.000 passagiers, 26% beter in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Het coronavirus zorgde ervoor dat alle passagiersvluchten van Air Antwerp en TUI Fly tijdelijk onderbroken werden tussen half maart en begin juli. Op 10 juli vertrokken opnieuw vluchten van TUI Fly naar Ibiza (Spanje) en Split (Kroatië). Ook andere topbestemmingen in Spanje werden opgenomen in een aangepast zomerprogramma. In juli en augustus kende de luchthaven een licht herstel. 24.000 passagiers reisden in de zomervakantie via Antwerpen. Vanaf augustus nam het aantal reisbeperkingen opnieuw toe. TUI Fly besliste om vanaf 10 september haar vluchten op te schorten tot de herfstvakantie. Tijdens deze vakantie werden er tijdelijk opnieuw vluchten aangeboden naar Alicante.

Air Antwerp hervatte haar activiteiten op 15 september met een aangepaste dienstregeling. De quarantaine maatregelen in het Verenigd Koninkrijk maakten reizen naar Londen erg moeilijk. In december besloot Air Antwerp om hun vluchten opnieuw tijdelijk te staken tot en met maart 2021. Ook voor de zakenvluchten was 2020 een moeilijk jaar. Het aantal bewegingen nam af met 34% ten opzichte van 2019. Vooral de eerste helft van het jaar, was zeer moeilijk. In de tweede helft van het jaar tekent het zakensegment een herstel op.

Investeringen

Vorig jaar realiseerde de luchthaven ook enkele projecten met het oog op het comfort van de passagier. Zo werden de parking voor het luchthavengebouw en de kiss & ride zone onderhanden genomen. De aanpassingen zorgen ervoor dat de wandelafstand van de wagen tot het luchthavengebouw amper één minuut bedraagt. Daarnaast konden de passagiers deze zomer voor het eerst shoppen in de Duty Free shop. De vertrekhal wordt verder uitgebreid en wordt er een nieuwe aankomsthal voorzien. De luchthaven investeerde de afgelopen maanden fors in veilige en efficiënte procedures.

De verwachting voor 2021 is dat de vluchten van Air Antwerp en TUI Fly dit voorjaar zullen hervatten. De luchthaven verwacht tevens dat het aandeel zakenvluchten verder zal groeien. Zowel ASL als FLYINGGROUP hebben significant geïnvesteerd in de uitbreiding en vernieuwing van hun infrastructuur op de luchthaven.

(Foto: N. Claeskens)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)