Select Page

Gosselin Logistics haalt jaarlijks 700 containers van de weg

Gosselin Logistics haalt jaarlijks 700 containers van de weg

Na een bezoek aan de containerterminal van Gosselin Logistics in Deurne besloot sausproducent Manna Foods uit Wijnegem zijn containervracht over het water naar het Deurganckdok te gaan verschepen.

Manna Foods, een producent van sauzen, start de verscheping via de binnenvaart. In het verleden werden de lege containers opgehaald in de haven van Antwerpen, geladen in Wijnegem en terug vervoerd naar het Deurganckdok op Linkeroever: een totale afstand van 65 kilometer. Gezien de toenemende mobiliteitsproblemen in en rond Antwerpen wilde het bedrijf zijn vrachtwagens van de weg halen en een nieuwe oplossing uitproberen.

Het bedrijf gaat een aantal proefvaarten uitvoeren via de containerterminal van Gosselin in Deurne naar het Deurganckdok voor de export van containers met mayonaise naar Afrikaanse bestemmingen. De sauzen worden in 20feet containers in Wijnegem geladen en dan naar de containerterminal van Gosselin gebracht. Door gebruik te maken van het vervoer over het water kan het bedrijf zijn CO2-uitstoot met 70% verminderen. Dit betekent een aanzienlijke groene bijdrage als je rekening houdt met het geschatte jaarlijkse potentieel van 700 tot 800 containers. “Wij zijn 100% klaar”, aldus Filip van Gorp, logistiek manager bij Gosselin Logistics. “We willen nog meer bedrijven aanmoedigen om gebruik te maken van de unieke strategische ligging van onze terminal aan het Albertkanaal.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)