Select Page

Mortsel, Boechout en Borsbeek gaan in beroep over het aantal vluchten

Mortsel, Boechout en Borsbeek gaan in beroep over het aantal vluchten

Op elk vliegveld, ook in Deurne, is een opstijging of een landing een beweging. Toen Egis in 2014 de uitbating van de luchthaven overnam, ontstond er een meningsverschil. Egis hanteerde het begrip vlucht in plaats van vliegbeweging. En dat heeft implicaties voor trainingsvluchten.

Volgens de Fransen van Egis mocht de milieuvergunning worden geïnterpreteerd tot het dubbele van het tot dan toegelaten aantal bewegingen. De milieu-inspectie oordeelde dat de milieuvergunning daardoor niet meer juist werd nageleefd. Onder minister van omgeving Schauvliege (CD&V) werkte het departement Omgeving een ‘bijstelling’ van de milieuvergunning uit om de Franse interpretatie te corrigeren. Uiteindelijk verhoogde haar opvolger, minister Van den Heuvel (CD&V), de aantallen zelfs. De gemeentebesturen van Mortsel, Boechout en Borsbeek hebben dan tegen het ministerieel besluit met succes beroep ingesteld bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVB). Het besluit van Koen Van den Heuvel werd vernietigd.

Daarom nam huidig minister van omgeving Demir (N-VA) een nieuw besluit op 2 november 2020. In het nieuwe besluit wordt het aantal bewegingen impliciet geregeld. Waardoor het aantal toegelaten vluchten op uiteenlopende wijzen kan worden geïnterpreteerd. Omdat de drie besturen de onduidelijkheid over vluchten en bewegingen, vooral voor trainingsvluchten, voor eens en altijd willen hebben geregeld, gaan ze opnieuw in beroep bij de RvVB.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)