Select Page

Vredesmonument al bijna een jaar in duister gehuld

Vredesmonument al bijna een jaar in duister gehuld

De verlichting van het Vredesmonument brandt niet meer en ook de fontein staat droog. Maar er is beterschap op komst.

Districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) kijkt vanuit zijn raam op het Vredesmonument op het Wim Saerensplein. De achterstaande bomen zijn ter gelegenheid van Kerstmis met lichtjes getooid. Maar het monument zelf staat al vele maanden in het donker. En in de zomer werkte ook de fontein niet meer. Het raadslid herinnert zich dat haast een jaar geleden werd gezegd dat er problemen waren met de technische installatie van de fontein. De verlichting is mee aangesloten op de elektrische kast van de fontein waardoor beide waren uitgeschakeld. Nu hoorde Dirckx plots zeggen dat de verlichting terug werkt. Dirckx: “De voorzitter van de Vrienden van het Vredesmonument, Frank Geudens, liet optekenen dat deze lichten eindelijk terug in werking waren. Ik woon over dit monument dus zou me dat opgevallen zijn.” Daarom vroeg hij samen met districtsraadslid Sandra Wintershoven (V.B.) in een schriftelijke vraag een stand van zaken aan de bevoegde districtsschepen Freddy Lorent (O-VLD).

Dirckx: “Ook de districtsschepen dacht dat de verlichting het terug deed. Hij deelde mee dat Fluvius een nieuwe elektriciteitskast zal plaatsen zodat de lichten apart van de fonteinen kunnen branden. De aannemer die het monument heeft aangelegd zal op zijn beurt de fontein herstellen.” Het raadslid besluit ietwat ironisch: “Er is beterschap op komst.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)