Select Page

Luchthavenbaas Marcel Buelens verlaat Deurne

Luchthavenbaas Marcel Buelens verlaat Deurne

Tijdens de voorbije feestdagen gaf luchthavenbaas Marcel Buelens het stokje door aan Eric Dumas, een 55-jarige Fransman uit Lyon.

Marcel Buelens is geboren in 1954. Na economische studies bouwde hij een carrière uit in de transportsector. Sinds 2014 is Buelens voor de Franse firma Egis de CEO van de luchthavens van Antwerpen en Oostende. Onder zijn bewind wordt Antwerp Airport uitgebouwd. Was 2019 een topjaar, dan kent de luchthaven in Deurne in 2020 een stevige opdoffer door de coronapandemie. Maar Marcel Buelens blijft geloven in zijn luchthaven: “Ik ben ervan overtuigd dat een stad als Antwerpen, met al zijn economische troeven, een luchthaven verdient waar zakenmensen, toerisme, piloot-opleidingen en privéjets in harmonie met de omgeving kan bestaan, als economische motor voor de regio. Met een treinhalte, de rails passeren voor onze deur, bediend door volautomatische treintjes (‘peoplemover’) zoals in andere luchthavens.”

De opvolger van Marcel Buelens wordt de Fransman Eric Dumas. Hij komt uit de eigen groep Egis. Tot nu was Eric Dumas Route & Business Developer op de hoofdzetel in Parijs. Daarvoor was hij manager van de Frans-Polynesische luchthavens, met kantoor in Papeete. Maar Buelens is nog niet helemaal weg: “Ik ben zelfstandige sinds 2009. Ik zal wel bezig blijven. Maar dan als consultant.”

(Foto: Roland De Groote)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)