Select Page

Nieuwjaar 2021

Nieuwjaar 2021

Vandaag viert de wereld nieuwjaar en hoopt zowat iedereen dat dit jaar geen doorslagje wordt van het voorbije jaar.

Toen in maart de coronacrisis uitbrak en iedereen in zijn ‘kot’ moest blijven, leek het heel even alsof onze samenleving een louteringsproces zou doormaken. Op de sociale media verstomden zowaar het schelden en klonken zelfs hoopvolle wensen dat deze crisis een ommekeer zou zijn. Gedaan met het jachten en jagen, voortaan zouden we naar de essentie van het samenleven gaan: harmonie en verdraagzaamheid.

Maar vrij snel begonnen de zaken zich te hernemen als tevoren. Er werd weer gewezen naar elkaar, het schimpen op de anderen begon weer als voorheen: de virologen, de politici, de gelovigen in het algemeen, de joden en de moslims in het bijzonder, de Amerikanen, de Marokkanen, de oude witte dominante mannen, de linksen en de rechtsen, de groenen, de nationalisten, de ecologisten,… En in geen tijd braakten de sociale media hun scheldpartijen weer als was het nooit anders geweest, heviger, kwetsender, onverdraagzamer …

Wat wens ik dan? Een iets minder ‘grote eigen gelijk’ en iets meer begrip en respect voor de andere? Wel ja, meer nog dan het obligate ‘een goede gezondheid want dat is toch wel het belangrijkste’ wens ik ieder een portie zelfrelativering en verdraagzaamheid. Meer moet dat niet zijn.

Wilfried

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

2 Comments

 1. Stef

  Meer moet dat inderdaad niet zijn !
  behalve dan ne welgemeende dank u voor al uw super attente berichtgeving
  ne gelukkige

  XXX

  stefF

  Reply
 2. Ronald

  Mijn wensen voor het nieuwe jaar en de omgeving van de Boekenberglei/Ruimtevaartlaan, is dat het leegstaande voormalige harmonielokaal terug door de harmonie Ontwaking in gebruik zal kunnen genomen worden. Zij wachten daar al 8 jaar op en toen ze in 2012 tijdelijk moesten verhuizen, was hen belooft dat ze ooit konden terugkomen als de nieuwe school af was. Laat ons hopen dat het gebouw een nieuwe start mag zijn van de destijds ooit zo populaire openluchtconcerten in de zomer, gekend als “De Libraanse Concerten” Hopelijk zien we de harmonie ook weer door onze straten marcheren bij het begin van de herfstfeesten, enz…. Mag 2021 geen jaar van hoop zijn, maar ook van realisaties.

  Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)