Select Page

Help Sinterklaas bij het zoeken naar Piet en paard

Help Sinterklaas bij het zoeken naar Piet en paard

Het district en de winkelvereniging ‘Winkelcentrum Gallifortlei’ zetten een Sinterklaasactiviteit op poten waarmee ze de ondernemers in Deurne extra in de kijker zetten. Het resultaat is een digitale Sinterklaaszoektocht.

Door alle vroegtijdige verlichting is de Sint in de war: hij weet niet meer waar zijn Zwarte Piet en zijn paard zijn gebleven. Kinderen kunnen de Sint helpen met zijn zoektocht naar Piet en zijn paard. Bij verschillende handelaars in Deurne-Noord en -Zuid hangen QR-codes, die kinderen kunnen scannen. Als ze die code gescand hebben, krijgen ze een opdracht van de Sint. De oplossing van de opdracht brengt de kinderen naar de volgende handelaar.

Voorzitter van de winkelvereniging Alain Hoeckx legt uit: “Vanuit de winkelvereniging proberen we zo veel mogelijk te promoten dat mensen lokaal kopen. De ondernemers van Deurne hebben het zeer zwaar. De tweede lockdown hakt er écht in. Met deze actie willen we de ouders met hun kinderen letterlijk tot aan de voordeur van de handelaars brengen. Zo kunnen de lokale handelaars hen op het pad van de zoekwandeltocht inspireren voor aankopen tijdens de feestdagen.“

Praktisch

Het traject in Deurne-Noord gaat van de Turnhoutsebaan naar de Gallifortlei langs de Frank Craeybeckxlaan om vervolgens opnieuw via de Turnhoutsebaan te eindigen bij het Cogelsplein.

Deelnemende ondenemers in Deurne Noord:

  • Taverne Ter Rivierenhof (Turnhoutsebaan 247)
  • Red Banana (Gallifortlei 27)
  • Leonidas Deurne (Frank Craeybeckxlaan 31)
  • Speelgoed 2000 (Turnhoutsebaan 44)
  • Rijwielen Smets (Cogelsplein 7)

Het traject in Deurne Zuid bevind zich volledig op de Herentalsebaan. Van het Mestputteke tot begraafplaats Silsburg.

Deelnemende ondenemers in Deurne Zuid:

  • Infini3 (Herentalsebaan 180)
  • Multi Travel (Herentalsebaan 202)
  • Van Vlimmeren (Herentalsebaan 257)
  • Schoenen Yvonne (Herentalsebaan 326)
  • Tuincentrum Abies (Herentalsebaan 560 )

Vanaf maandag 23 november tot 5 december (pakjesavond) kunnen kinderen onder begeleiding van hun ouders de Sinterklaaszoektocht doen.

Info: www.sinterklaasdeurne.be

Foto onder: (vlnr): Districtsschepen voor jeugd Elke Brydenbach en voorzitter winkelvereniging Alain Hoeckx

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *