Select Page

Brouwerij ‘De Ridder’ is verkocht

Brouwerij ‘De Ridder’ is verkocht

De gebouwen van de voormalige brouwerij ‘De Ridder’ in Deurne-dorp krijgen een nieuwe eigenaar.

AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadprojecten, lanceerde eerder dit jaar een oproep naar een kandidaat-koper voor Brouwerij De Ridder. Uit de 5 ingediende voorstellen selecteerde AG Vespa het voorstel van Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) Andante en coöperatieve De Ridders bv. Dat beantwoordde het best aan de beoordelingscriteria en de vraag vanuit het district, Monumentenzorg en AG Vespa naar een concept dat een mooie meerwaarde creëert voor de buurt. Voor het project werken Andante en De Ridders samen met projectcoördinator Miss Miyagi. Zij zullen de komende maanden hun oproep naar lokale ondernemers en -initiatieven verderzetten om mee hun schouders onder het project te zetten. Districtsburgemeester Sekeris (N-VA) is tevreden. “Dit ligt volledig in lijn met wat  de toen nog onafhankelijke gemeente Deurne voor ogen had toen ze het pand aankocht in 1968. Dit project wordt op alle vlakken een meerwaarde voor het hele district”.

CGG Andante zal haar diensten in 2 bouwdelen onderbrengen. Er is tevens een intentieovereenkomst met de aanpalende basisschool ’t Speelscholeke voor de realisatie van een klaslokaal, een 100-tal fietsstalplaatsen en een polyvalente ruimte voor de school. Verder zal er veel ruimte aangeboden worden voor verschillende socio-culturele en gemeenschapsfuncties en ambachten. Het project voorziet ook een 9-tal woningen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)