Select Page

Uniek communicatiemiddel dat door de Deurnese politie werd gebruikt

Uniek communicatiemiddel dat door de Deurnese politie werd gebruikt

Michel Van den Brande uit Berendrecht is zijn leven lang al een verzamelaar van telefoons. Maar nu heeft hij er genoeg van en wil hij zijn verzameling van de hand doen. Omdat er geen interesse is vanuit de museumwereld, heeft de verzamelaar besloten de stukken apart te verkopen. De helft van de opbrengst schenkt hij aan een goed doel. Een van de verzamelobjecten komt uit Deurne.

De verzameling van Michel Van den Brande, ook bekend als Michel telefoon, bestaat uit bijna 3000 stukken. Daaronder zitten een aantal pronkstukken zoals een telefoon uit 1890 en een telefooncel uit het Centraal Station uit 1923 of ook een veldtelefoon uit een Duitse bunker. Er is ook een bijzonder object dat verbonden is aan Deurne. Het is een radioteletype die voor 1970 door de politie in Deurne werd gebruikt om rapporten te delen. Een radioteletype is een telecommunicatiesysteem dat bestaat uit 2 telextoestellen die met elkaar verbonden zijn via radio. Telex was een manier om op elektrische wijze berichten te versturen of schriftelijk te communiceren.

Misschien kan district Deurne de radioteletype terug naar Deurne halen en tentoon stellen in het districtshuis?

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)