Select Page

Slordige perkjes op de Turnhoutsebaan verdwijnen

Slordige perkjes op de Turnhoutsebaan verdwijnen

De perkjes op de Turnhoutsebaan tussen Gallifortlei en Lundenstraat liggen er troosteloos bij en geven door het gebrek aan groen een sombere indruk. De metalen ‘parkeerbarrières’ staan schots en scheef of liggen omver.

Volgens districtsraadslid Alain Hoeckx (N-VA) oogt dit slordig en trekt het ook sluikstort aan. Hij stelde er een schriftelijke vraag over aan districtsschepen voor groen, Frank Vercammen (s.pa). Raadslid Hoeckx wilde weten waarom die perkjes er troosteloos bij liggen en wat het districtsbestuur zinnens is te doen. Waarom er werd gekozen voor de huidige nietjes als parkeerbarrières en of dit niet steviger kan zodat foutparkeerders geen schade meer kunnen toebrengen.

Districtsschepen Frank Vercammen reageerde dat na de vernieuwde aanleg van de Turnhoutsebaan het niet mogelijk was om in de perkjes bomen te planten omdat er in de ondergrond nutskabels lopen. Daarom besloot het district om in die vakken lage heersers aan te brengen. Het onderhoud van die perkjes bleek echter een lopende rekening te zijn. Automobilisten reden telkens weer de nietjes omver en parkeerden bovendien in de plantvakken zodat de groendienst keer op keer die plantvakken moest herinrichten.

Het districtsbestuur heeft nu een andere keuze gemaakt. Hoeckx: “De schepen antwoordde dat de plantvakken in de parkeerstrook worden verwijderd en worden opgenomen in de parkeerzone. De bestaande plantvakken in de stoep worden vergroot zodat de ontharding groter zal zijn dan de verharding.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)