Select Page

Zakenvluchten vanuit Deurne doen het beter dan voor corona

Zakenvluchten vanuit Deurne doen het beter dan voor corona

De luchthaven van Deurne sloot 2021 af met uitstekende resultaten voor de business/private aviation en hoopgevende passagierscijfers. De luchthaven verwelkomde vorig jaar 147.000 passagiers. Het aantal businessvluchten oversteeg vanaf de zomer zelfs de resultaten van 2019.

Door de corona lockdown tijdens de eerste maanden van 2021 waren niet-essentiële reizen verboden tot 19 april. Hierdoor vertrokken pas eind april de eerste TUI fly vluchten naar vijf Spaanse bestemmingen. Dat was goed voelbaar in de cijfers. In de eerste jaarhelft had de luchthaven 39.000 passagiers. Vanaf juli werden meer vluchten ingelegd en vloog TUI fly opnieuw naar 7 van zijn 10 bestemmingen. In juli, augustus en september passeerden 61.000 passagiers in Deurne, 114% meer in vergelijking met de zomer van 2020. In november kende Antwerp Airport een succesvolle heropstart van de vluchten naar Nador en Tanger, maar deze moesten na enkele weken noodgedwongen opnieuw worden stopgezet door de reisrestricties die Marokko oplegde

Ook het business segment heeft in 2021 een zeer goed hersteld gekend. In juni haalden de zakenvluchten het niveau van 2019. Vanaf de zomervakantie lag het cijfers zelfs gemiddeld 6% hoger dan in 2019.

Eric Dumas van Egis en CEO van de luchthaven is dan ook optimistisch: “In 2022 zal TUI fly opnieuw naar alle 10 bestemmingen vliegen vanuit Deurne. Daarnaast vliegt ook ASL Fly Executive tussen 15 januari en eind maart twee keer per week naar Innsbruck.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 13km/h WSW
Humidity: 61%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 6

(advertenties)