Select Page

Districtsschepen Freddy Lorent verlaat de Open VLD

Districtsschepen Freddy Lorent verlaat de Open VLD

Districtsschepen Freddy Lorent verlaat de Open VLD en zal vanaf nu zetelen als onafhankelijke. Daarmee heeft de partij geen vertegenwoordiger meer in de districtsraad.

Freddy Lorent is districtsschepen bevoegd voor publieke ruimte, begraafplaatsen, straatbeeld en burgerlijke stand. Vandaag maakte hij bekend dat hij zijn partij Open VLD verlaat en verder zal aanblijven als onafhankelijke. Lorent heeft de beslissing genomen na de heisa van de laatste weken bij de top van de partij. Lorent: “Ik kan mij niet vinden in hoe de partij omgaat met leden en mandatarissen. Dat is niet de partij waarvoor ik jaren geleden heb gekozen.”

Freddy Lorent is aan zijn tweede legislatuur als districtsschepen bezig, maar zou na de verkiezingen in 2024 stoppen. Lorent: “Ik heb graag aan politiek gedaan al vraagt het heel veel inzet. Ik werk zeven dagen op zeven en vaak 15 uren per dag.” Wat er na zijn politiek engagement komt, kan Lorent nog niet zeggen. Misschien zal ik meedraaien als vrijwilliger in een vereniging. En zal ik ook wat tijd uittrekken om dingen te doen die al lang zijn blijven liggen. Ik bak al wel eens een taart en zou graag eens een  schwarzwalder kirschtaart maken.”

Axel Polis, voorzitter van de plaatselijke O-VLD afdeling,  is verrast met de stap van Freddy Lorent. “We nemen akte van zijn beslissing. Maar wij gaan verder met onze vernieuwingsplannen voor 2024. Deurnenaars verdienen meer ruimte om te wonen, werken, ondernemen en ontspannen. Dat kan alleen met blauwe recepten. En we zullen er staan met een ploeg van ervaren rotten en nieuwe krachten.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)