Select Page

Verkeersboete betalen is gemakkelijk

Verkeersboete betalen is gemakkelijk

Het betalen van verkeersboetes zal in de toekomst met enkele klikken kunnen gebeuren. Dat vertelde Tom Totté gisterochtend op Radio 2.

Tom Totté woont aan het Te Boelaarpark. Hij is medeoprichter van het bedrijfje POM dat gespecialiseerd is in het uitwerken van eenvoudige betaaloplossingen. Gisterochtend werd in het programma ‘De Inspecteur’ medegedeeld dat vanaf november verkeersboetes zullen kunnen worden betaald met een QR-code ontwikkeld door POM. Eigenlijk kon dat in het verleden al, maar omdat banken verschillende standaards hanteerden voor die codes, liep het vaak fout. De oplossing van dat probleem rolde van de ontwerptafel van POM dat een QR-code ontwikkelde, los van de verschillende bankapps.

Tom Totté gaf meer uitleg: “De QR-code, een vierkant blokje onderaan je factuur dat werkt als een streepjescode, staat op zichzelf. Je kan met het fototoestel van je smartphone die code scannen en dan bevestigen met de betaalwijze die je zelf verkiest. Dat kan je creditkaart zijn of bancontact of een bankapp.” Volgens Totté is het systeem waterdicht en veilig: “De bedrijven die met ons systeem werken zijn gescreend. Je scant enkel de barcode en er komt nergens een rekeningnummer aan te pas. Het kan ook niet worden nagemaakt.” Het systeem is heel makkelijk voor de gebruikers. En niet onbelangrijk voor verstrooide menens; je kan een rekening ook geen tweede keer meer betalen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)