Select Page

Buurtbewoners bespreken de toekomst van de Ten Eekhovelei

Buurtbewoners bespreken de toekomst van de Ten Eekhovelei

Zondagnamiddag kwamen een vijftigtal buurtbewoners van de Ten Eekhovelei samen tijdens een coronaveilige buurtvergadering, georganiseerd door PVDA Deurne. Eind januari kregen ze een brief van de stad Antwerpen met het aanbod om hun huis te verkopen vanwege de werken die zullen plaatsvinden. Tijdens de vergadering benadrukten de bewoners de nood aan inspraak en toegankelijke informatie.

“Nadat de buurtbewoners de onpersoonlijke brief in hun brievenbus ontdekten, zijn we met PVDA de wijk in getrokken”, licht Ianthe Ghaye van de Deurnese PVDA-afdeling toe. “Uit de contacten met de buurtbewoners bleek snel dat de brief voor veel vragen, verwarring en ongerustheid zorgde. De nood was groot om samen van gedachten te wisselen. Wij vinden dat de toekomst van de Ten Eekhovelei niet alleen iets mag zijn van het stadsbestuur of enkele bevriende vastgoedmakelaars, maar van alle buurtbewoners. Daarvoor is inspraak nodig”.

Tijdens de buurtvergadering bleek dat veel buurtbewoners met dezelfde vragen en ongerustheden zitten. “Dat er 50 mensen aanwezig waren op de buurtvergadering, bewijst de nood aan duidelijke, transparante en voor iedereen toegankelijke informatie over de plannen voor hun huizen. Wij vinden het niet kunnen dat de stad denkt de bewoners voldoende te informeren met een brief en een reeks webinars”, stelt Ianthe Ghaye aan de kaak. “Als de buurt inspraak wil, zal ze die moeten afdwingen. Dat geldt ook voor de volledige overkapping van de ring.” besluit de jonge vrouw.  

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)