Select Page

Supporter van RAFC zorgt voor een huzarenstukje

Supporter van RAFC zorgt voor een huzarenstukje

Gisteren speelde Antwerp de terugmatch van de Europese voorrondes van de UEFA in het Tsjechische Pilsen. Een supporter is daar met de fiets naartoe gereden. Goed voor bijna 900 km.

Jorrit Bux is een gedreven fietser en een hevige supporter van den Antwerp. Die twee passies combineert hij door met de fiets naar de stadions van de tegenspelers te rijden. Eens had hij gezegd dat als Antwerp Europees zou spelen, hij naar het stadion van de eerste uitwedstrijd zou fietsen. Die wedstrijd had gisteren plaats in Pilsen in Tsjechië, bijna 900 km van Deurne. Bux is vorige donderdag vertrokken richting Aken. Zijn vader reed met de wagen mee en zorgde voor de logistiek. Donderdagavond zijn beiden nog wel in vliegende vaart huiswaarts gereden om de thuiswedstrijd te zien. Om daarna de fietstocht te hervatten. Gisteren is de sportieve supporter aangekomen in Pilsen. Bux reed eerst naar de Doosan Arena van Viktoria Pilzen om vervolgens af te zakken naar het Plein van de Republiek waar een groep supporters hem hartelijk verwelkomde.

De wedstrijd zelf was een thriller. De thuismatch had Antwerp met 1-0 gewonnen. Maar gisteren leek de motor van RAFC te sputteren. In de 81ste minuut scoorde Viktoria Pilzen. Antwerp trapte twee minuten later het leder aan de overkant binnen maar dat doelpunt werd afgekeurd. Er kwamen verlengingen waarin Viktoria Pilsen zelfs op voorsprong kwam. Antwerp verloor een speler met twee gelen kaarten maar kon op het nippertje de bal potten waardoor de club geplaatst is.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)