Select Page

Kerstconcert wil het districtscollege buiten de lijntjes laten kleuren

Kerstconcert wil het districtscollege buiten de lijntjes laten kleuren

Deze namiddag brachten de leden van de PDVA-afdeling Deurne een kerstconcert aan de servicesflats van Silsburg. Daarmee wilden ze de bewoners en het zorgpersoneel even laten ontspannen. Maar ze hadden ook een boodschap voor het districtsbestuur.

Om de eenzaamheid van deze donkere weken even te doorbreken besloot de plaatselijk PVDA kerstliederen te zingen op de binnenkoer van de servicesflats in Silsburg. Maar de gelegenheidszangers hadden ook een boodschap voor het districtsbestuur. Districtsraadslid Manal Toumi legt het even uit: “We zagen het voorbije jaar enorm veel culturele evenementen wegvallen. Circus Boelaere, de Kinderconcerten in het Openluchttheater, noem maar op. In totaal is er voor 115.000 euro geschrapt aan culturele activiteiten van het district. Achter die cijfers zitten de harde verhalen van artiesten en muzikanten die al maanden zonder inkomsten zitten. Het is hoog tijd om buiten de lijntjes te kleuren en na te denken over alternatieve manieren om artiesten te steunen en om cultuur bij de Deurnenaar te brengen.”

De bewoners van de flats konden het concert wel smaken. Dat het repertorium eerder beperkt was, kon de pret niet drukken. De liederen werden dan maar een tweede keer gezongen. Bovendien hadden de kerstzangers een ‘special guest’ uitgenodigd: operazanger Tristan Faes, die ook PVDA-districtsraadslid is in Merksem. “Zo kan ik nog eens voor een publiek optreden” lachte hij. Voor de gelegenheid had hij een aparte kersttrui aangetrokken.

Foto boven: het gelegenheidskerstkoor met in het midden districtsraadslid Manal Toumi

Foto onder: operazanger Tristan Faes met aparte kersttrui

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)