Select Page

Ontploffingen in Deurne en Borgerhout

Ontploffingen in Deurne en Borgerhout

Vannacht hadden twee ontploffingen plaats. Een in Deurne en een in Borgerhout. Of er een verband is tussen de twee explosies is nog niet duidelijk en maakt deel uit van verder onderzoek.

Iets over drie uur vannacht was er een eerste explosie op de Kerkhofweg op Silburg in Deurne Zuid. Een voordeur van een huis werd hierbij vernield. Volgens woordvoerder van de Antwerpse politie gaat het hier niet om een granaatontploffing. Wat het dan wel was, moet het onderzoek uitwijzen. Het gerechterlijk labo en de ontmijningsdienst van het leger Dovo kwamen ter plaatse.

Toen het onderzoek in Deurne in volle gang was, hoorden de onderzoekers om iets voor zes uur een tweede explosie. Die kwam vanuit de Godtstraat in Borgerhout, waar deze keer wel een granaat ontplofte. Het tuig explodeerde onder een wagen. In deze straat was de vorige nacht al een huis beschoten.

(Foto: Dovo)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)