Select Page

Gevaarlijke verkeerssituatie aan de Ten Eeckhovelei

Gevaarlijke verkeerssituatie aan de Ten Eeckhovelei

Districtsraadslid Giuliana Chirinos (Groen) merkte aan de Ten Eekhovelei, ter hoogte van de in- en uitgang van de speeltuin en het ringfietspad een gevaarlijke situatie op.

“Daar staat vaak een vrachtwagen geparkeerd op de straat, die het zicht belemmert van fietsers en voetgangers om de straat te kunnen oversteken.” merkt Chirinos op: “Voor iemand die er met een fiets komt uitgereden vanaf het ringfietspad is dit geen pretje. Je moet er al haast in het midden van de straat gaan staan om het verkeer komende van de kant van de Bisschoppenhoflaan, te kunnen zien. Stel je voor dat dat je nog eens kinderen bij hebt. En de auto’s rijden heel snel, de zone 30 wordt amper gerespecteerd. Het verkeersbord A23, het bord met de twee kindjes dat wijst op een plaats waar veel kinderen komen, wordt eveneens genegeerd. Al staat het zelfs op het wegdek afgebeeld.”

Het groene districtsraadslid vroeg dan ook tijdens de districtsraad wat het districtsbestuur zou kunnen doen om de verkeersveiligheid van fietsers en kinderen op deze plek te verhogen? Welke maatregelen er kunnen worden genomen om de zichtbaarheid te verbeteren? En of er een oversteekplaats kan worden aangelegd worden? Chirinos: “Districtsschepen voor publieke ruimte en straatbeeld Freddy Lorent (O-VLD) antwoordde dat er in de eerste plaats moet worden ingezet op handhaving. En er kunnen betonblokken worden geplaatst om het parkeren van grote voertuigen te belemmeren. Hij ging de vraag doorgeven aan de afdeling Mobiliteit.”

Foto boven: De gevaarlijke plek aan de Ten Eeckhovelei

Foto onder: Een geparkeerde bus belemmert het zicht op de rijweg (foto: Eva G.)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)