Select Page

Een aparte kijk op de luchthaven

Een aparte kijk op de luchthaven

In 2015 kreeg de buurt Drakenhof-Langbaanvelden een ‘landmark’. Dit baken, een creatie van de Nederlandse kunstenaar Job Koelewijn, is een herkenningspunt voor de buurt. Gisteren schitterde het in de ondergaande zon.

Het kunstwerk symboliseert een vliegtuig. Het staat op de hoek Mortselsesteenweg-Langbaanvelden, tegen het vliegveld aan. De vleugels zijn gemaakt van paneeltjes geslepen glas. De filosofie achter het ontwerp was dat de toeschouwer telkens weer anders kijkt naar de opstijgende en dalende vliegtuigen. Het ‘vliegtuig’ werd echter op gemengde ontvangen want het was niet zo doorzichtig als voorgesteld. Niks unieke doorkijk op de opstijgende en landende vliegtuigen van de luchthaven. De kunstenaar heeft dan zijn creatie enigszins aangepast zodat je tussen de rijen glazen paneeltjes het vliegveld kan zien.

Gisteravond bood het kunstwerk een prachtig beeld. De ondergaande oranje zon weerspiegelde in de verschillende glazen vakken en gaf het baken een feeëriek uitzicht. Het was inderdaad een aparte kijk op de luchthaven.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)