Select Page

Rode ibis op bezoek in het Rivierenhof

Rode ibis op bezoek in het Rivierenhof

In het Rivierenhof werd een rode ibis opgemerkt. En dat is niet voor de hand liggend want deze vogel leeft aan de noordoost kust van Latijns-Amerika.

Na de Afrikaanse Hadada ibis die in januari voedsel kwam zoeken in het provinciale groendomein, is er nu een tweede ibis op bezoek. Deze keer is het een Rode ibis, die uit Latijns-Amerika komt. Het is weinig waarschijnlijk dat de vogel op eigen krachten de grote plas is overgestoken. Het zou dan eerder om een ontsnapt exemplaar gaan en dan is het misschien wel een van de vogels die van Planckendael komt. Want daar is in februari het daknet van een grote vogelkooi gescheurd en namen tal van exotische vogels de wijk.

De ibis was aan het foerageren in het water. Hij vindt zijn voedsel vooral op de tast, door met de lange snavel in de weke modder te prikken of heen en weer te zwaaien door het water. Het voedsel bestaat voornamelijk uit krabben, garnalen, scampi, schelpdieren en waterinsecten. Het belooft een magere lunch te worden voor het dier.

(Foto: Ellen Bogaert)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)