Select Page

De kus die heel Deurne kon volgen

De kus die heel Deurne kon volgen

Vanavond was heel Deurne getuige van een vluchtig avontuurtje tussen twee hooggeplaatste mythologische figuren.

Het zat er al dagen aan te komen en dankzij de heldere hemel kon iedereen in Deurne het in ‘real time’ mee volgen: Jupiter kuste Venus. Jupiter, de oppergod van de Romeinen, bij de Grieken ook gekend als Zeus en bij de Germanen als Wodan of Odin was in het verleden niet vies van een amoureuze escapade. Hoewel getrouwd met Juno, had hij talloze minnaressen, zowel bij godinnen als menselijke vrouwen. Venus is bij de Romeinen de godin van de liefde. Bij de Grieken heet zij Aphrodite en bij de Germanen Freya. In de kunst wordt zij steevast afgebeeld als een beeldschone vrouw.

Tegenwoordig cirkelen beiden rond als planeten rond onze zon. Vanaf de aarde gezien leek het dat die twee planeten elkaar zouden raken alhoewel de twee 700 miljoen kilometer van elkaar verwijderd zijn. Vanavond stonden de planeten het dichtst bij elkaar. Dat heet in astronomische taal conjunctie. Maar astronomen hebben blijkbaar ook wel een romantisch kantje. Dus spraken zij over de kus van Jupiter en Venus. En heel Deurne kon het volgen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)