Select Page

Zwanen zijn aan het broeden

Zwanen zijn aan het broeden

Goed nieuws uit het Rivierenhof. De zwanen zijn aan het broeden. Maar minder goed is dat in de bootjesvijver een vieze algensmurrie ontstaat. En dat komt door de tonnen brood die jaarlijks in het water worden gekieperd.

De twee zwanenparen die momenteel in het Rivierenhof verblijven, hebben een nest gebouwd en zijn aan het broeden. De knobbelzwanen, een inheemse vogelsoort, zijn uit zichzelf neergestreken op de vijvers van het Rivierenhof. En ze hebben het naar hun zin, want ze verblijven nu al enkele jaren in het park. Maar opgelet, zwanen met jongen zijn heel beschermend ingesteld. Ze kunnen bij gevoel van bedreiging flink uit de hoek komen. Het is aangewezen om wat afstand te houden.

Wat ook niet aangeraden is, is om brood in de vijver te gooien. Brood is geen goed voedsel voor zwanen, eenden, noch ganzen. Overtollig brood in het water kan bovendien leiden tot de aangroei van de giftige blauwalg. Wat op zijn beurt botulisme bij de watervogels kan veroorzaken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)