Select Page

Schoonheidsinstituten en kappers worden niet gezien noch gehoord

Schoonheidsinstituten en kappers worden niet gezien noch gehoord

Met haar fotoproject ‘corona in beeld’ neemt fotografe Kim Van der Vorst foto’s van handelszaken die door de coronacrisis de deuren moeten gesloten houden. Voor sommige handelszaken is dit tevens een krachtige boodschap.

Tarja De Groote is bedrijfsleider van Flock of Beauty, een groepspraktijk met professionele esthetische behandelingen. Toen ze hoorde van het fotoproject van Kim Van der Vorst wilde ze graag meedoen. Maar het mocht niet zomaar een foto van een gesloten zaak zijn. Tarja de Groote wil er ook een boodschap aan verbinden. De Groote: “Het is zielig hoe de sector van schoonheidsinstituten en kappers wordt behandeld. Wij moeten gesloten blijven en krijgen geen degelijke financiële ondersteuning. Ik voel mij genaaid. Mijn mond is dichtgesnoerd en mijn handen zijn gebonden.” Ze heeft begrip dat er collega’s uit de kleren gaan omdat de overheid hen anders uitkleedt. Al verkiest zij een andere manier van actie voeren.

Daarom staat Tarja De Groote samen met twee andere collega’s op de foto als de aapjes van ‘zien, horen, zwijgen’. Ze willen hiermee tonen dat zij als schoonheidsinstituten niet worden gezien noch gehoord. De Groote: “Wij zijn het beu om te zwijgen. Om als een aapje vastgeketend aan een draaiorgel zitten te wachten tot er terug muziek wordt gedraaid.” De schoonheidsspecialiste is er zeker van dat ze het gevoel vertolkt dat leeft bij het gros van haar collega’s. Op 13 december zal vanuit de sector een rouwkrans worden afgegeven bij eerste minister De Croo.

(Foto: Kim Van der Vorst)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)