Select Page

Verkeershinder aan kruispunt Merksemsebaan – Deurnesteenweg

Verkeershinder aan kruispunt Merksemsebaan – Deurnesteenweg

Om de capaciteit van het Albertkanaal te vergroten, worden alle bruggen verhoogd. Er komt een nieuwe Hoogmolenbrug die 250 m opschuift richting Deurne. Op maandag 27 januari start een aannemer met voorbereidende nutswerken.

De Merksemsebaan en de Deurnesteenweg in Wijnegem gaan volledig op de schop. De Deurnesteenweg wordt gedeeltelijk verlegd om een nieuw kruispunt met de Merksemsebaan te vormen. Hierop sluit later de nieuwe Hoogmolenbrug aan. De eigenlijke werkzaamheden starten in juni 2020 en de brug zelf wordt in 2021 geplaatst. Maar nu maandag beginnen de nutsmaatschappijen met het verplaatsen van kabels en leidingen.   

Deze voorbereidende nutswerken zullen verkeershinder veroorzaken. De aannemer begint aan de noordzijde van de Merksemsebaan, tussen de Bijkhoevelaan en de grens met Deurne. Autoverkeer richting Deurne verloopt er gedurende een 4-tal weken over één rijstrook. Voetgangers en fietsers kunnen passeren via een afgeschermde doorgang.

De afslagbeweging richting Hoogmolenbrug en Schoten, via Deurnesteenweg, blijft zo lang als mogelijk beschikbaar. Vanaf maandag 10 februari maakt de aannemer een doorsteek onder de rijweg. En dan geldt er enkelrichtingsverkeer vanuit Schoten richting Merksemsebaan. Verkeer naar Schoten volgt een omleiding.

Als alles volgens plan verloopt, verhuizen de nutswerken begin maart naar de zuidzijde van de Merksemsebaan. Ook hier zal de rechterrijstrook worden ingenomen en loopt verkeer richting Wijnegem over één rijstrook in plaats van twee.

Foto: De Hoogmolenbrug zal lijken op de Brug van den Azijn

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)