Select Page

De sfeer van de Efteling in Boekenbergpark

De sfeer van de Efteling in Boekenbergpark

In het Boekenbergpark veranderen een aantal bomen van uitzicht. Ze kijken je vragend aan of lachen je minzaam toe. En soms mompelen ze iets.

Cartoonist Zaza, gekend van zijn werk in onder ander Knack, De Morgen en Nieuwsblad, is een buur van het Boekenbergpark. Telkens als hij een luchtje gaat scheppen in het park zie hij in de bomen gezichten. “Dat komt omdat ik leid aan pareidolie, een verschijnsel waardoor ik overal gezichten in herken.” lacht de tekenaar. Het bracht hem op een idee. Hij beschildert nu een aantal bomen en brengt ze zo tot leven. Zaza voegt er nog aan toe dat alles is besproken met de groendienst: “Ik gebruik 100% biologische afbreekbare krijtverf. Die is ongevaarlijk voor de boomschors en spoelt weg met de regen.” De kunstenaar bewerkt 22 bomen. Er is een fotoboekje en een app. Het boekje is verkrijgbaar bij enkele handelszaken rondom en de app is van izi.travel. Via die app hoor je de bomen als het ware zelf hun verhaal vertellen.

Een regelmatige bezoeker van het park is Dominique Piedfort. Hij kan de transformatie van de bomen wel pruimen: “Het ziet er wat Eftelingachtig uit. Heel bijzonder.” Maar niet iedereen denkt er zo over. Juul Slembrouck is lid van de Studiegroep Domein Boekenberg en ligt samen met zijn kompaan wijlen Piet Gillard aan het behoud van het park in zijn huidige vorm. De oude man fronst de wenkbrauwen: “Het domein Boekenberg is een beschermd landschap. Ik vind dit toch een schending van het statuut ‘beschermd landschap’.”

Praktisch: Boekenbergpark. Van 26/6 tot 31/8. Boekje te verkrijgen in @The Park, bakkerij De Vloere Pistolée en bakkerij Van den Bogaert.

(Foto’s: Bob Reijnders)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Mostly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 8km/h WSW
Humidity: 96%
Pressure: 1005.42mbar
UV index: 0

(advertenties)