Select Page

Bouw van de modulaire school op de hondenweide is begonnen

Bouw van de modulaire school op de hondenweide is begonnen

Op de hondenweide aan de Gallifortlei is de bouw van een modulaire school begonnen. Hier komt een tijdelijk onderkomen voor de leerlingen van het Stedelijk Lyceum Lakbors in Deurne, tijdens de verbouwingen aan hun school. Die tijdelijke school zou tot het schooljaar 2020-2021 blijven staan.

Het nieuwe Lyceum Deurne – Lakbors wordt een ruime, duurzame en groene school die uit verschillende huizen bestaat. In het grootste en centrale huis komt de sporthal en het studiecentrum. Centraal in het ontwerp ligt een plein dat de belangrijkste buitenruimte van de school vormt. De refter, die aan het plein ligt, verbindt de huizen met elkaar. De nieuwe school zal plaats hebben voor 418 leerlingen en brengt leerlingen uit 3 bestaande scholen samen: de huidige school aan de Lakborslei en de scholen aan de Confortalei en in de Sint-Rochusstraat. Het Stedelijk Lyceum Deurne – Lakbors zal de richtingen Haarzorg, Verzorging en voeding en Kantoor aanbieden vanaf de tweede graad.

(Foto: Swake)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)