Select Page

Was wappert in de straat

Was wappert in de straat

Gisteren leek het alsof districtsschepen voor sport Elke Brydenbach (N-VA) de was buiten hing. Zestig sporttruitjes die in de Gallifortlei wapperen. Het is echter een uitnodiging voor twee wielerevenementen.

In de Gallifortlei hangen 60 wielertruitjes op vijf spankabels. Het is een aankondiging van het  wielerkoersseizoen in Deurne. Op 10 juli vertrekt de ‘Argenta Classics – 2 districtenpijl’ hier in deze straat en zal na enkele rondjes in Deurne naar Ekeren leiden. Organisator Patrick Schollaert (RABC) vertelt: “De ‘Argenta Classics – 2 districtenpijl’ is de opvolger van de Havenpijl. We stonden klaar in 2020 om het startschot te geven maar corona besliste anders. Vorig jaar mocht het dan wel maar op de dag van de koers gingen alle hemelsluizen open en stonden de straten van Deurne onder water. Derde keer, goede keer, hopen we.” Er zijn twee koersen voorzien, een voor mannen en een voor vrouwen. Schollaert: “Beide koersen zijn erkend door het UCI en zullen dus een internationaal deelnemersveld aantrekken.” En daar blijft het niet bij want op 16 juli heeft aan de Bosuil de ‘Kwadro ladiesprofronde’ plaats.

Eveneens op 10 juli organiseert Winkeliersvereniging Deurne Centrum zowel een feestmarkt op de Frank Craeybeckxlaan als een rommelmarkt op en rond de Gallifortlei. Voorzitter van de Winkeliersvereniging Alain Hoeckx geeft meer uitleg: “Het wordt de grootste rommelmarkt ooit in Deurne: 1,5 km en 270 standen en om en bij de 30 straatartiesten”.

Info rommelmarkt: www.deurnecentrum.be/feestelijke-rommelmarkt

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)