Select Page

Brand in jeugdlokaal

Brand in jeugdlokaal

Gisteren is er brand geweest in het jeugdhuis in het Bisschoppenhofpark. De brandweer was tijdig ter plaatse en kon erger vermijden.

In de jeugdlokalen in het Bisschoppenhofpark is gisteren brand ontstaan. De brandweer slaagde erin een brandende zetel en nog wat andere spullen naar buiten te sleuren. Gelukkig is het vuur niet overgeslagen op de rest van het gebouw. Omdat er braaksporen zijn gevonden, vermoedt de politie kwaadaardig opzet. De lokalen worden gebruikt door de jeugdvereniging de ‘Rode Valken’. Volgens de leiding was het gebouw al meermaals het doelwit van vandalen.

Het jeugdhuis, dat de naam ‘Vriendschap’ kreeg, is een laat-modernistisch gebouw, opgetrokken binnen de historische site van het Bisschoppenhof. Het is een ontwerp van de Deurnese architect Roger Groothaert uit 1960 in opdracht van het socialistische Comité Jeugdvrienden Deurne. Tot vandaag is het in gebruik door de jeugdbeweging Rode Valken Deurne.

(Foto: Agentschap Onroerend Erfgoed)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Partly Cloudy
06:4720:37 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 10km/h NW
Humidity: 59%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)