Select Page

Explosief naar woning gegooid

Explosief naar woning gegooid

Vannacht werd een springtuig naar een woning in de Palinckstraat gegooid. Het huis werd vorig jaar ook al eens onder vuur genomen.

Ongeveer om 4 uur vannacht werd een explosief naar de voordeur van een huis in de Palinckstraat geworpen. In de woning waren mensen aanwezig. De politie kwam ter plaatse en stelde een perimeter in en deed nazicht in de buurt. Ook de ontmijningsdienst Dovo, de federale gerechtelijke politie en het gerechtelijk labo voor sporenonderzoek kwamen naar de plek afgezakt. Caroline Vanderstokker van het parket Antwerpen verduidelijkt: “Het explosief dat gegooid werd bleek vuurwerk te zijn, maar dan van het zwaardere type.” Een onderzoeksrechter werd aangesteld. Die moet onder meer uitmaken of er een band is met de schietpartij op de Bisschoppenhoflaan van vorige week.

Vorig jaar, bij het ingaan van de politieactie ‘Operatie Nachtwacht’ werd het geviseerde pand ook al eens beschoten. Toen werd het verband met enkele bekenden uit het drugsmilieu aangetoond. In het huis woonde de schoonbroer van de bij verstek veroordeelde A. E., ook gekend als ‘Black’, uit het drugsdossier ‘Makreel’.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)