Select Page

Oud-leerlingen vullen deel vacatures praktijkvakken in

Oud-leerlingen vullen deel vacatures praktijkvakken in

Het onderwijs gaat gebukt onder een groot lerarentekort. Leerkracht in het secundair onderwijs is tegenwoordig een knelpuntberoep.

GO! Spectrumschool Deurne en Borgerhout kent het probleem, maar voor dit schooljaar is het gelukt om 20 vacatures in te vullen. De school met technische- en beroepsopleidingen groeit elk jaar aanzienlijk en dat resulteert jaarlijks in een stevige uitbreiding van het lerarenkorps. Onder deze vacatures zijn er ook een aantal knelpuntvakken. Voor deze vakken doet de school ook beroep op oud-leerlingen.

“Met trots en opluchting kunnen we zeggen dat al onze leerlingen kunnen starten met voor elk vak een leerkracht.” vertelt Christine Hannes, directeur van de school. Daar zijn verschillende redenen voor, maar één springt in het oog. Hannes: “Door contact te houden met onze afgestudeerden kunnen wij vissen uit een poule van oud-leerlingen die na enkele jaren ervaring in de praktijk bewust kiezen voor het onderwijs. Ze zijn enthousiast om op hun oude school te starten. Hierdoor geraakten 1/3de van de vacatures voor praktijkvakken ingevuld door krachten die hun vakgebied goed kennen, maar ook de werking van de school, de infrastructuur en ons leerlingenpubliek.”

“Hoewel dit in ons geval een opsteker is, willen we toch wijzen op de ernst van de problematiek. Er zullen op korte termijn doortastende maatregelen moeten genomen worden, want de kwaliteit van het onderwijs begint met kwaliteitsvolle en gemotiveerde leerkrachten.” besluit Christine Hannes.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)